Project: Verbouwing pand Nobelstraat 34 tot 8 luxe apparteme

Opdrachtgever: Den Briel Onroerend Goed BV

Het nieuwe project omvat de verbouwing van het voormalig chinees restaurant China a/d Nobelstraat 34 te Brielle tot 8 luxe appartementen.
De realisatie van dit project is in opdracht van Den Briel Onroerend Goed BV vertegenwoordigd door mevr. Yuen en de heer J.D. Peeren

De procedures t.b.v. de vergunning aanvragen, monumenten- en bouwvergunning, zijn inmiddels opgestart en de verwachting is dat de werkzaamheden eind augustus begin september 2010 zullen aanvangen.
Het pand is een rijksmonument waarin nog enkele onderdelen van monumentale waarde aanwezig zijn.
Zo zijn er in een aantal ruimten nog plafonds aanwezig bestaande uit pleisterwerk op riet met sierlijsten en ornamenten.
Bij de ramen in de voorgevel zowel op de begane grondvloer en de 1e verdieping zijn nog zitbanken voor de ramen aanwezig geïntegreerd in het raamkozijn/omlijsting.
Ook zijn er aan de binnenzijde nog raamluiken aanwezig die in de omlijsting van de kozijnen worden opgenomen in geopende stand.
Bij enkele kozijnen ontbreken de luiken en zijn als afdichting op de zolder gebruikt,
deze zullen herplaatst worden.
In de hal op de begane grondvloer welke als de centrale hal zal gaan dienen zijn natuursteen plavuizen aangebracht deze zullen gereinigd en waar nodig zal de vloer hersteld worden.
De bestaande trappen naar de verdiepingen blijven eveneens gehandhaafd en zijn ook van enige monumentale waarde.
Deze trappen zullen dienst gaan doen als centraal trappenhuis t.b.v. de op de verdieping gelegen appartementen.
Bij het nieuwe plan blijft de oorspronkelijke indeling van het pand intact en worden alleen enkele toegangsdeuren naar de appartementen op een andere locatie aangebracht.
Ook aan de gevels zullen op het repareren van kozijnen en ramen en plaatselijk inboeten van het metselwerk geen wijzigingen plaatsvinden.

 

Verbouwing pand Nobelstraat 34 tot 8 luxe appartementen 

 

Verbouwing pand Nobelstraat 34 tot 8 luxe appartementen 

Verbouwing pand Nobelstraat 34 tot 8 luxe appartementen 

Jacoba van Beierenstraat 61, 3232 VP Brielle | Tel: 0181 411540 | Mail: email@bouwadviespothof.nl | Website: B&M Topsite